Rabobank Groepsorganisatie i.s.m.
Rabobank Rotterdam
Raad van Kinderen

Hoe kan Rabobank een goede bank voor iedereen zijn? 

Met thema's als duurzaamheid, inclusiviteit en maatschappelijke betrokkenheid is Rabobank van oudsher een bank die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Dat doen ze door een bank voor iedereen te zijn en het sponsoren van diverse doelen in de vorm van geld, kennis of mankracht. Rabobank is benieuwd welke ideeën de Raad van Kinderen over deze thema’s heeft en is daarom op 4 april 2019 bij Rabobank Rotterdam in dialoog gegaan over de vraag: 'Hoe kan Rabobank een goede bank voor iedereen zijn?'. De Raad van Kinderen werd deze keer gevormd door de leerlingen van groep 7 van O.B.S. ’t Prisma in Hoogvliet.  

Beschrijving

Het dialoogtraject is gestart met een bezoek op 8 februari 2019 van Leendert Bikker aan de leerlingen van groep 7 van O.B.S. ’t Prisma in Hoogvliet. Zij vormen de Raad van Kinderen die door Rabobank de vraag kreeg voorgelegd: 'Hoe kan Rabobank een goede bank zijn voor iedereen?'. In de weken erna deden de kinderen onderzoek en bereidden ze hun adviezen voor. Onderdeel van hun onderzoek was een bedrijfsbezoek. Op 19 maart 2019 ontvingen Leendert Bikker, Leo Peeters Weem en Desiree Verdaasdonk van Rabobank de leerlingen. Na een gezamenlijke inleiding gingen ze in groepjes door de bank en kregen ze toelichting over onder andere hypotheken en fraude. 

Op 4 april 2019 kwam de Raad weer naar Rabobank Rotterdam om de adviezen te presenteren. Vervolgens gingen ze onder leiding van Dee van Ekeris in dialoog met Leendert Bikker, Leo Peeters Weem, Sezgin Yilgin, Desiree Verdaasdonk en Marianne Bruijn van Rabobank.

Op de vraag waarom de Raad van Kinderen de wereldbol heeft behouden in alle voorstellen voor een nieuw logo, was hun antwoord: ‘Het maakt niet uit waar je vandaan komt, je bent altijd welkom bij de Rabobank’.

Inzichten ophalen en delen

Belangrijkste thema’s die voorbijkwamen waren: 


  • Inclusiviteit
  • Herkenbaarheid en logo
  • Maatschappelijke betrokkenheid
  • Onvergetelijk zijn
  • Kennis en ervaring delen


DialoogverslagStories

Op de vraag waarom de Raad van Kinderen de wereldbol heeft behouden in alle voorstellen voor een nieuwlogo, was hun antwoord: ‘Het maakt niet uit waar je vandaan komt, je bent altijd welkom bij de Rabobank’.

In samenwerking met:

Raad van Kinderen:

Leerlingen groep 7 O.B.S. ’t Prisma in Hoogvliet

Missing Chapter Foundation:

Laurens Mingelen (adviseur Kindinclusie)

Rabobank Rotterdam:
Leo Peeters Weem (directievoorzitter)

Annemieke Struijk (adviseur Dagelijkse Bankzaken)

Wesley Sturrus (manager PPB)

Desiree Verdaasdonk (directeur Particulieren)

Sezgin Yilgin (Rayondirecteur Bedrijven)

Rabobank GroepsOrganisatie:

Leendert Bikker (directeur Communicatie)

Fabiola Bouwer (business manager Communicatie)

Marianne Bruijn (Brand strategist)

Dee van Ekeris (adviseur Dialoog ExpertiseCentrum)